FAQ
Få svar på dina frågor

Kontakta oss

FAQ
Få svar på dina frågor

Kontakta oss

Full Stack Software Development

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna som ställs om utbildningen Diploma in Full Stack Software Development.

Vilka finanseringsmöjligheter finns det?

Utbildningen är validerad av University of the West of Scotland till SCQF 8 (EQF 5), motsvarande 30 ECTS Högskolepoäng och är godkänd för studiestöd från CSN. Utbildningen är också listad i Trygghetsrådets (TRR) utbildningskatalag, vilket innebär att du som är uppsagd eller står inför uppsägning har möjlighet att få din utbildning helt eller delvis finansierad genom TRR. Vi kan också erbjuda räntefria delbetalningsplaner.

Hur ansöker jag till utbildningen?

Digitala lyftet representerar Code Institute i Sverige och vi hjälper alla svenska studenter in till utbildningen. När du klarat antagningsprovet 5 Step Coding Challenge, hjälper vi dig med ansökan.

Jag är helt nybörjare, kan jag gå den här utbildningen?

Ja. Det krävs ingen tidigare erfarenhet av kodning eller teknik. Antagningsprovet visar om du har rätt förutsättningar. Utbildningen är designad för dig som är helt nybörjare såväl som dig som kommit en bit på väg. Dock krävs goda kunskaper i engelska. Både utbildningen och programspråken du kommer lära dig är på engelska.

Vilka är antagningskraven?

Studenter måste vara 18 år fyllda. Alla sökande måste genomföra antagningsprovet 5 Step Coding Challenge. Du behöver också goda kunskaper i engelska, eftersom utbildningen endast ges på engelska.

Vad är kursavgiften?

Kursavgiften är 70.600-80.600 kr. Avgiften varierar beroende på betalningsform. Här kan du läsa mer om uppläggen. Utbildningen är godkänd för studiestöd från CSN. Vi kan också erbjuda räntefria delbetalningsplaner.

Varför måste man göra 5SCC?

5 Step Coding Challenge är viktig av flera anledningar. Digitala lyftets mission är att hjälpa alla som är intresserade av att byta karriär till utvecklare. Innan du går vidare behöver du kunna utforska om detta är något för dig och om du har förmågan. 5 Step Coding Challenge ger dig också en bild av vad du kan förvänta dig av kursen.

Finns det ett ålderskrav?

Ja. Alla studenter måste fyllt 18 år när de börjar programmet.

Är jag för gammal för att byta karriär?

Det är aldrig för sent att lära sig programmering. Vi har studenter i alla åldrar. Arbetsgivare är mer intresserade av din kompetens än din ålder.

Kan jag jobba och studera samtidigt?

Ja. Detta program är mycket flexibelt och majoriteten av våra studenter arbetar medan de studerar. Du kan välja mellan helfart på 20 veckor eller halvfart på 40 veckor. Minimum behöver du lägga 12 timmar per vecka på dina studier. Du har dygnet runt tillgång till läroplattformen och ett community med tusentals aktiva studenter.

Vad innebär att utbildningen är högskoleackrediterad?

Utbildningen genomförs av Code Institute i samverkan med University of the West of Scotland, som har validerat och poängsatt. Diplomering motsvarar 30 högskolepoäng (ECTS), vilket motsvarar SCQF nivå 8 eller EQF/SeQF nivå 5 (European Qualifications Framework och Sveriges referensram för kvalifikationer).

Får jag ett certifikat efter avslutad kurs?

Ja. Efter avklarad utbildning får du ett diplom inom Full Stack Software Development. Detta är ett digitalt certifikat.

Är utbildningen 100 % online?

Ja. Utbildningen genomförs helt på distans. Du har tillgång till lärplattformen dygnet runt, vilket gör att du själv kan styra var, när och i vilken takt du vill studera. Lärplattformens analysverktyg gör det möjligt för lärare och coacher att följa dina framsteg och hjälper dem att ge stöd och råd när du behöver det.

Måste jag vara bra på matte för att klara kursen?

Att vara bra på matte är aldrig fel, men de främsta färdigheter du behöver för att lyckas här är vilja, logiskt tänkande och problemlösningsförmåga.

Är utbildningen endast på engelska?

Ja. Undervisningen sker helt på engelska, varför goda kunskaper i engelska är ett krav.

Hur uppdaterad är kursen?

Code Institute arbetar med ett branschråd (IAC) för att säkerställa att undervisningen ger studenterna de mest aktuella och efterfrågade färdigheterna. Programmet uppdateras regelbundet och granskas var sjätte månad av branschrådet.

Hur lång tid har jag på mig att slutföra programmet?

Diploma in Full Stack Software Development kan genomföras i helfart på 20 veckor eller halvfart på 40 veckor. Vi rekommenderar att studenterna lägger minst 12 timmar per vecka på kursen. Om du vill slutföra programmet på kortare tid är det möjligt. Ju mer tid du lägger, desto snabbare avslutar du kursen.

Skriver man prov?

Nej. Det finns inga prov i det här programmet. Du bedöms utifrån fem större projekt som du genomför under hela kursen. Dessa projekt utgör en students professionella portfölj. Den är ditt digitala CV som du kan visa upp för potentiella arbetsgivare och som kan hjälpa dig att landa din första tekniska roll.

När väljer jag min specialisering?

Du väljer specialisering efter ungefär två tredjedelar av kursprogrammet, precis innan du slutför ditt fjärde portföljprojekt.

Vad innebär karriärstödet?

Digitala lyftet arbetar för att du ska få ett jobb inom techbranschen. Till vår hjälp har vi ett karriärteam från Code Institute samt karriärutvecklare hos rekryteringsföretaget TechAgent. Deras roll är att hjälpa dig till ett jobb efter att du har avslutat programmet. För närvarande får 83 % av studenterna på programmet anställning inom sex månader efter examen, enligt Code Institutes statistik. Mycket av denna framgång beror på hjälpen från karriärteamet.

Vad innebär lärarstödet?

Det innebär att du har tillgång till personligt studiestöd med lärare och coacher dygnet runt vardagar, samt även helger dagtid. De hjälper dig med alla frågor som kan uppstå under studierna. För att ytterligare förstärka vårt stöd, erbjuder vi nu också lärarstöd på svenska. Varje torsdag kan du delta i vårt nya "Open Space med Ernst", där du får hjälp på svenska i olika delmoment i kursprogrammet. Detta komplement till vårt befintliga stöd ger en extra dimension för dig som föredrar att kommunicera på ditt modersmål.

Vad innebär mentorstödet?

Du som elev tilldelas en personlig mentor som stöttar och vägleder dig i dina portföljprojekt. Mentorerna är erfarna professionella som arbetar inom techsektorn och som kan ge dig goda råd. De vet vad arbetsgivare vill se. Mentorerna är oberoende och inte anställda av Code Institute.

Vad innebär communitystödet?

Som student på programmet ingår du i ett digitalt community bestående av tusentals studenter och alumner. Med hjälp av Slack-kanalerna arbetar studenterna tillsammans och hjälper varandra med frågor, stöd och råd. Här hålls också regelbundet webbseminarier och hackathons för att hjälpa dig att hålla kontakten med de andra studenter i programmet.

Vad innebär studentservice?

Studentservice (Student Care) är den första kontakten studenter har när de börjar på programmet. Efter onboarding hjälper de dig med allt från att hitta rätt schemaläggning till att lösa tekniska problem.

Får man jobb efter utbildningen?

Vårt mål är att hjälpa alla våra studenter till jobb som utvecklare. Enligt Code Institutes statistik har 83 % av studenterna jobb inom sex månader efter examen. Förutom Code Institutes karriärteam, arbetar vi med vår lokala partner TechAgent.