FAQ

Få svar på dina frågor

Diploma in Web Application Development

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna som ställs om kursen Diploma in Web Application Development.

Vad är kursavgiften?

Kursavgiften är 70.600 kr och erläggs innan kursstart. Utbildningen är godkänd för studiestöd från CSN. Vi kan också erbjuda avbetalningar via vår partner Wasa Kredit.

Avgift Per mån
Kursavgift för kursstart 70 600 kr
Räntefri avbetalning 24 mån
via Wasa Kredit
2 942 kr
Avbetalning 48 mån, 5,95% ränta 1 866 kr
 

Studiestöd från CSN, som är uppdelat på bidrag och lån. Fördelningen kan variera beroende på individuella omständigheter. Vid utlandsstudier ingår även kursavgifter i stödet. Lånevillkoren är förmånliga med återbetalningstider på upp till 25 år till låg ränta. För närvarande är räntan 1,23 procent.

Om du studerar på halvfart (50 veckor) och arbetar halvtid, rekommenderar vi också alternativet med Wasa Kredits avbetalningar. De erbjuder upp till 24 månader räntefritt och med ränta upp till 48 månader.

Vilka finanseringsmöjligheter finns det?

Utbildningen är på högskolenivå och berättigar till studiestöd från CSN. Diplomet ger 37,5 ECTS högskolepoäng och motsvarar EQF nivå 5. Det utfärdas av brittiska Gateway Qualifications, som är ackrediterat av Office of Qualifications and Examinations Regulation (Ofqual).

Vi kan också erbjuda avbetalningar via vår partner Wasa Kredit.

Kursavgiften erläggs innan kursstart.

Vilka är antagningskraven?
Studenter måste vara 18 år fyllda. Alla sökande måste genomföra antagningsprovet 5 Step Coding Challenge. Du behöver också goda kunskaper i engelska, eftersom utbildningen endast ges på engelska.
Varför måste man göra 5SCC?
5 Step Coding Challenge är viktig av flera anledningar. Digitala lyftets mission är att hjälpa alla som är intresserade av att byta karriär till utvecklare. Innan du går vidare behöver du kunna utforska om detta är något för dig och om du har förmågan. 5 Step Coding Challenge ger dig också en bild av vad du kan förvänta dig av kursen.
Hur ansöker jag till utbildningen?
Digitala lyftet representerar Code Institute i Sverige och vi hjälper alla svenska studenter in till utbildningen. När du klarat antagningsprovet 5 Step Coding Challenge, hjälper vi dig med ansökan.
Jag är helt nybörjare, kan jag gå den här utbildningen?

Ja. Det krävs ingen tidigare erfarenhet av kodning eller teknik. Antagningsprovet visar om du har rätt förutsättningar. Utbildningen är designad för dig som är helt nybörjare såväl som dig som kommit en bit på väg. Dock krävs goda kunskaper i engelska. Både utbildningen och programspråken du kommer lära dig är på engelska.

Är jag för gammal för att byta karriär?

Det är aldrig för sent att lära sig programmering. Vi har studenter i alla åldrar. Arbetsgivare är mer intresserade av din kompetens än din ålder.

Finns det ett ålderskrav?

Ja. Alla studenter måste fyllt 18 år när de börjar programmet.

Kan jag jobba och studera samtidigt?
Ja. Detta program är mycket flexibelt och majoriteten av våra studenter arbetar medan de studerar. Du kan välja mellan helfart under 25 veckor eller halvfart under 50 veckor. Minimum behöver du lägga 12 timmar per vecka på dina studier. Du har dygnet runt tillgång till läroplattformen och ett community med tusentals aktiva studenter.
Vad innebär att utbildningen är högskoleackrediterad?

När en kurs är högskoleackrediterad innebär det att den uppfyller de akademiska standarder som krävs för att tilldelas högskolepoäng, vilket i detta fall är 37,5 ECTS-poäng. ECTS-poäng är ett internationellt erkänt system som underlättar erkännandet av akademiska kvalifikationer över gränserna inom Europa. Denna utbildning motsvarar EQF nivå 5, vilket innebär att den är på en nivå som motsvarar en högre yrkesutbildning eller det första steget av högre utbildning i det europeiska kvalifikationsramverket (EQF).

Diplomet som utfärdas efter avslutad kurs kommer från brittiska Gateway Qualifications, en institution ackrediterad av Office of Qualifications and Examinations Regulation (Ofqual) i Storbritannien. Detta säkerställer att utbildningen har genomgått en rigorös kvalitetskontroll och uppfyller de höga standarder som krävs för akademisk ackreditering.

Att kursen är högskoleackrediterad innebär också att den är berättigad till studiestöd från CSN, vilket ger studenter möjlighet att finansiera sina studier med stöd som täcker både kursavgiften och andra studiekostnader.

Får jag ett certifikat efter avslutad kurs?

Ja. Efter avklarad utbildning får du ett diplom inom Web Application Development. Detta är ett digitalt certifikat.

Är utbildningen 100 % online?

Ja. Utbildningen genomförs helt på distans. Du har tillgång till lärplattformen dygnet runt, vilket gör att du själv kan styra var, när och i vilken takt du vill studera. Lärplattformens analysverktyg gör det möjligt för lärare och coacher att följa dina framsteg och hjälper dem att ge stöd och råd när du behöver det.

Måste jag vara bra på matte för att klara kursen?

Att vara bra på matte är aldrig fel, men de främsta färdigheter du behöver för att lyckas här är vilja, logiskt tänkande och problemlösningsförmåga.

Är utbildningen endast på engelska?

Ja. Undervisningen sker helt på engelska, varför goda kunskaper i engelska är ett krav.

Hur lång tid har jag på mig att slutföra programmet?

Diploma in Web Application Development kan genomföras i helfart under 6 månader eller halvfart under 12 månader. Vi rekommenderar att studenterna lägger minst 12 timmar per vecka på kursen. Om du vill slutföra programmet på kortare tid är det möjligt. Ju mer tid du lägger, desto snabbare avslutar du kursen.

Skriver man prov?

Nej. Det finns inga prov i det här programmet. Du bedöms utifrån fyra större projekt som du genomför under hela kursen. Dessa projekt utgör en students professionella portfölj. Den är ditt digitala CV som du kan visa upp för potentiella arbetsgivare och som kan hjälpa dig att landa din första tekniska roll.

Vad innebär karriärstödet?

Digitala lyftet arbetar för att du ska få ett jobb inom techbranschen. Till vår hjälp har vi ett karriärteam från Code Institute samt karriärutvecklare hos ett rekryteringsföretag. Deras roll är att hjälpa dig till ett jobb efter att du har avslutat programmet.

Vad innebär lärarstödet?
Det innebär att du har tillgång till personligt studiestöd med lärare och coacher dygnet runt vardagar, samt även helger dagtid. De hjälper dig med alla frågor som kan uppstå under studierna. För att ytterligare förstärka vårt stöd, erbjuder vi nu också lärarstöd på svenska. Varje torsdag kan du delta i vårt nya "Open Space med Ernst", där du får hjälp på svenska i olika delmoment i kursprogrammet. Detta komplement till vårt befintliga stöd ger en extra dimension för dig som föredrar att kommunicera på ditt modersmål.
Vad innebär mentorstödet?

Du som elev tilldelas en personlig mentor som stöttar och vägleder dig i dina portföljprojekt. Mentorerna är erfarna professionella som arbetar inom techsektorn och som kan ge dig goda råd. De vet vad arbetsgivare vill se. Mentorerna är oberoende och inte anställda av Code Institute.

Vad innebär communitystödet?

Som student på programmet ingår du i ett digitalt community bestående av tusentals studenter och alumner. Med hjälp av Slack-kanalerna arbetar studenterna tillsammans och hjälper varandra med frågor, stöd och råd. Här hålls också regelbundet webbseminarier och hackathons för att hjälpa dig att hålla kontakten med de andra studenter i programmet.

Vad innebär studentservice?

Studentservice (Student Care) är den första kontakten studenter har när de börjar på programmet. Efter onboarding hjälper de dig med allt från att hitta rätt schemaläggning till att lösa tekniska problem.

Får man jobb efter utbildningen?

Vårt mål är att hjälpa alla våra studenter att nå sina karriärmål som utvecklare. Utöver det stöd du får från Code Institutes karriärteam, samarbetar vi med vår lokala rekryteringspartner för att maximera dina chanser att hitta rätt jobb. Under och efter utbildningen får du vägledning i att skapa en portfolio av egna projekt och skriva en stark CV som speglar dina nyförvärvade kunskaper. Dessutom blir du inbjuden till Digitala lyftets och Code Institutes nätverksmöten, virtuella möten, hackatons, karriärwebbinarier och karriärmässor – allt för att öka dina möjligheter att knyta viktiga kontakter och landa ett jobb efter utbildningen.