Reskill
Skifta karriär till utvecklare

Gratis test: Är du kodarmaterial?

Reskill
Skifta karriär till utvecklare

Gratis test: Är du kodarmaterial?

Diploma in Full Stack Software Development

Bli utvecklare på 20-40 veckor

Med fokus på Python och AI

Med över 20.000 lediga jobb för utvecklare och en växande efterfrågan på AI-kompetens i Sverige, är det tydligt vad som är avgörande för utvecklingen av vårt framtida samhälle. Genom vårt samarbete med Code Institute erbjuder vi en utbildning i Python, det ledande språket för AI-utveckling. Utbildningen passar dig som vill karriärskifta och samtidigt tillvarata dina tidigare yrkeserfarenheter inom en bransch.

Vill du vara med och förändra världen? Det är vad utvecklare gör.

För att bli antagen till utbildningen, behöver du klara antagningsprovet 5 Step Coding Challenge »

Bli utvecklare på 20-40 veckor

Med fokus på Python och AI

Med över 35.000 lediga jobb för utvecklare och en växande efterfrågan på AI-kompetens i Sverige, är det tydligt vad som är avgörande för utvecklingen av vårt framtida samhälle. Genom vårt samarbete med Code Institute erbjuder vi en utbildning i Python, det ledande språket för AI-utveckling. Utbildningen passar dig som vill karriärskifta och samtidigt tillvarata dina tidigare yrkeserfarenheter inom en bransch.

Vill du vara med och förändra världen? Det är vad utvecklare gör.

För att bli antagen till utbildningen, behöver du klara antagningsprovet 5 Step Coding Challenge »

Din väg in i branschen

Lär dig kodning och bygg din karriär

Utbildningen Diploma in Full Stack Software Development utrustar dig med alla nödvändiga kunskaper inom både frontend och backend utveckling för att matcha dagens arbetsmarknadsbehov och göra dig redo för en karriär som utvecklare. Genom att lära dig Python, AI-utvecklingens främsta programmeringsspråk, är du förberedd för framtidens roller inom teknik och innovation. Python är nyckeln till att bemästra de mest efterfrågade färdigheterna inom artificiell intelligens och maskininlärning, vilket öppnar dörrar till en rad spännande och framåtblickande karriärmöjligheter. Välj mellan att studera helfart under 20 veckor eller 40 veckor halvfart, båda validerade till 30 högskolepoäng och kvalificerar för CSN-stöd. Utbildningen inkluderar fördelar som karriärcoaching, jobbmatchning och praktiskt projektbaserat lärande. Allt detta sker helt online på distans, vilket ger dig flexibiliteten att studera var du än är, samtidigt som du får tillgång till personligt lärarstöd. Du blir även en del av ett stort och växande community med över 3000 studenter och alumner, vilket erbjuder ett värdefullt nätverk under och efter din studietid.

Diploma in

Full Stack Software Development

 • 20 veckor fulltid, 40 veckor halvfart
 • Validerad till 30 högskolepoäng (ECTS)
 • Godkänd för studiestöd från CSN
 • Karriärcoachning + jobbmatchning
 • Praktisk utformning - projektportfolio
 • Kursstart varje månad
 • 100 % distans online
 • Efterfrågad teknisk kunskap – Python
 • Kursplan utformad och validerad av branschen
 • 24/5 personligt studiestöd + helger dagtid
 • Lärarstöd på svenska en dag i veckan
 • Community med 3.000+ studenter och alumner
 • Specialbyggd lärplattform

Diploma in

Full Stack Software Development

 • 20 veckor fulltid, 40 veckor halvfart
 • Validerad till 30 högskolepoäng (ECTS)
 • Godkänd för studiestöd från CSN
 • Karriärcoachning + jobbmatchning
 • Praktisk utformning - projektportfolio
 • Kursstart varje månad
 • 100 % distans online
 • Efterfrågad teknisk kunskap – Python
 • Kursplan utformad och validerad av branschen
 • 24/5 personligt studiestöd + helger dagtid
 • Lärarstöd på svenska en dag i veckan
 • Community med 3.000+ studenter och alumner
 • Specialbyggd lärplattform

"A great opportunity to develop new skills and start a new career. A very detailed online learning programme with a lot of supports along the way. If you are thinking of doing it, I would say just do it."

Clair Burke

Skaffa efterfrågad kompetens

28 % av studenterna anställs redan under utbildningen

Vill du lära dig programmering och skaffa en ny karriär inom IT? Du behövs. Analyser visar att det saknas 20.000 utvecklare på den svenska arbetsmarknaden och det antalet växer snabbt. Som färdig utvecklare kliver du rakt in i en bransch som är i akut behov av personer med din kompetens. Arbetsförmedlingen rankar utvecklare som ett av de yrken med lägst konkurrens både på kort och lång sikt, vilket lovar en ljus framtid för dig inom området.
Om arbetsmarknaden »

Och du - det är aldrig för sent att lära sig programmering. Vi har studenter i alla åldrar.

Snabbaste vägen till utvecklare

Intensivutbildning på distans

Diploma in Full Stack Software Development är en fem månaders utbildning som förbereder dig för arbetsmarknaden genom att ge dig en bred kompetens inom både backend och frontend-utveckling. Denna utbildning inkluderar kunskaper i Python, som är kritiskt för AI-utveckling, vilket ytterligare ökar dina jobbmöjligheter. Enligt Code Institutes årliga undersökning från 2022 har 83 % av studenterna jobb inom sex månader.

Ta vara på möjligheterna och skola om dig till utvecklare.

Kursavgift: 70.600-80.600 kr
Avgiften varierar beroende på betalningsform. Här kan du läsa mer om uppläggen.

Utbildningen är godkänd för studiestöd från CSN. Vi kan också erbjuda räntefria betalningsplaner.

Utbildning på dina villkor

Studera online på distans

Vi har programstarter varje månad, så du behöver inte vänta på att kursen ska börja, utan kan börja din utbildning när det passar dig. Utbildningen är 100 % på distans vilket ger dig friheten och flexibiliteten att vidareutbilda dig och ta ett nytt steg i karriären på dina villkor. Du styr själv var, när och i vilken takt du läser, vilket gör det möjligt att kombinera studier med arbete. Det underlättar för dig som vill börja studera som vuxen. Du kan välja om du vill studera på heltid 20 veckor eller halvfart i 40 veckor och schemat kan anpassas individuellt.


Lär dig framtidens teknik

Praktiska kunskaper du kan använda direkt i arbetslivet

Diploma in Full Stack Software Development är en praktisk yrkesutbildning som ger dig kompetensen att använda den webbteknik som krävs för att producera avancerade webbapplikationer för både frontend och backend. Du tränas i allt från webbdesign, användbarhet/UX till CSS till Python och JavaScript. Efter avslutad kurs kommer du att ha en portfolio av egna projekt och vara redo för arbetslivet. Kursen är till största del praktisk och fokuserar på att utveckla dina färdigheter som Full Stack-utvecklare.

Python är ett av de mest populära programmeringsspråken i världen och används flitigt inom artificiell intelligens och maskininlärning. Att lära sig Python ger dig en fördel när det gäller att arbeta med AI och att lösa AI-utmaningar som företag har. Efterfrågan på Pythonutvecklare har ökat mycket, vilket också innebär att du har fler valmöjligheter kring vilken bransch du vill jobba i.

"I have had such an amazing experience with code institute. The tutorials at code institute are easy to understand, the instructors are great also great support system, the tutors are good and always ready to help out."

Josephine Mwololo


Kvalitetssäkrad av branschen

Färdigheterna som ger dig jobbet

Kursplanen uppdateras kontinuerligt och granskas tillsammans med ett råd av branschexperter från bla Salesforce, Paypal, GSK och Accenture. På så sätt får du de mest aktuella färdigheterna som krävs för att få anställning och utvecklas i ditt nya jobb.


Kvalitetssäkrad av branschen

Färdigheterna som ger dig jobbet

Kursplanen uppdateras kontinuerligt och granskas tillsammans med ett råd av branschexperter från bla Salesforce, Paypal, GSK och Accenture.
På så sätt får du de mest aktuella färdigheterna som krävs för att få anställning och blomstra i ditt nya jobb.


Godkänd för CSN studiestöd

Utbildningen är validerad till 30 högskolepoäng (ECTS) och är godkänd för studiestöd från CSN. Vi hjälper dig med kursanmälan och ansökan om studiestöd till CSN. Vi kan också erbjuda räntefria betalningsplaner. Hör av dig så berättar vi mer.


Support dygnet runt

Personligt stöd när du behöver det

Som student online är du inte ensam. Du har tillgång till personligt studiestöd med handledare, lärare och coacher dygnet runt vardagar, samt även helger dagtid. Lärplattformens elevanalys gör det möjligt för lärare och coacher att följa dina framsteg och hjälper dem att ge stöd och råd när du behöver det.

För att ytterligare förstärka vårt stöd, erbjuder vi nu också lärarstöd på svenska. Varje torsdag kan du delta i vårt nya "Open Space med Ernst", där du får hjälp på svenska i olika delmoment i kursprogrammet. Detta komplement till vårt befintliga stöd ger en extra dimension för dig som föredrar att kommunicera på ditt modersmål.

Dessutom har du kontakt med de andra studenterna på programmet och alumner i ett community, där ni kan umgås och ta hjälp av varandra.


Vilja och intresse är allt du behöver

Programmering för nybörjare

0 förkunskaper = 0 problem. Du behöver inga förkunskaper för att gå utbildningen. 80 % av studenterna på programmet har ingen tidigare erfarenhet av programmering. Vi erbjuder ett antagningsprov i fem steg, som testar din förmåga, lär dig grunderna i HTML, CSS och JavaScript och ger dig en bild av hur kursen fungerar.
Både utbildningen och programspråken du kommer lära dig är på engelska.

"The support and guidance that you get with the course far exceeds expectations. From Student Care and 24/7 Tutor Support to an assigned professional Mentor and a Slack Community of over 4000 present and past students and staff, you're always in capable hands while taking on incredibly difficult subjects."

Jim Lynx


Så här kan din lön bli

Python ger dig mer i plånboken

Framtiden för den som utbildar sig till mjukvaru- och systemutvecklare ser mycket ljus ut. För nyexaminerade är konkurrensen om jobben liten. Det finns fler jobb än utbildade och den starka efterfrågan höjer lönerna. Som nyexaminerad tjänar du enligt Akavias lönestatistik i snitt 32.000 kr, vilket toppar listan över ingångslöner i olika branscher. Medellönen för systemutvecklare enligt SCBs lönestatistik ligger på 48.600 kr. Kan du dessutom Python, ger det dig ännu lite högre lön. Python är nämligen ett av världens bäst välbetalda programmeringsspråk.


Vi matchar dig med det perfekta jobbet

83 % av studenterna får jobb inom sex månader

Som student får du också hjälp med karriärcoachning och jobbmatchning. I Sverige samarbetar vi med TechAgent. De hjälper dig att hitta ett jobb som passar din profil och dina kunskaper, oavsett var i Sverige du bor. Enligt Code Institutes statistik får 83 % av studenterna jobb inom sex månader och 28 % anställs redan under utbildningen.

5-step-coding-challenge


Du är här för att du tror på dig. Vi tror på din kapacitet.

Låter det intressant?

Anmäl dig till 5 Step Coding Challenge, ett antagningsprov i fem steg, som testar din förmåga,
lär dig grunderna i HTML, CSS och JavaScript och ger dig en bild av hur kursen fungerar.
Ta första steget mot en karriär som programmerare.


Du är här för att du tror på dig. Vi tror på din kapacitet.

Låter det intressant?

Anmäl dig till 5 Step Coding Challenge, ett antagningsprov i fem steg, som testar din förmåga, lär dig grunderna i HTML, CSS och Java Script och ger dig en bild av hur kursen fungerar. Ta första steget mot en karriär som programmerare.


Så här går det till

Du anmäler dig till antagningstestet 5 Step Coding Challenge.
Testet består av 5 utmaningar som du ska lösa. Till din hjälp har du handledningsvideor, detaljerade instruktioner och stöd från en coach.
Du testar din förmåga, får lära dig grunderna i HTML, CSS och JavaScript och får en bild av hur kursen fungerar.

Om du efter antagnings-testet känner att utvecklare är jobbet för dig, ansöker du dig till utbildningen Diploma in Full Stack Software Development. Vi hjälper dig med kursansökan och finansiering.

Du studerar utbildningen under 20 – 40 veckor med dygnet runt stöd av Code Institutes lärare, handledare, coacher och andra studenter på programmet. Du anpassar ditt schema så att det passar dig. Under kursen tränas du i allt från webbdesign, använd-barhet och UX till CSS till Python och JavaScript. Redan under första veckan på utbildningen börjar din personliga karriärcoachning.

Du tar din examen och får ditt diplom som är validerat till 30 högskolepoäng. Med dig har du en portfölj av egna projekt, redo för att börja din utvecklarkarriär.

Under hela utbildningen har du stöd av mentorer och coacher och även efter att du avslutat utbildningen hjälper vi dig med karriärcoachning och jobbmatchning. TechAgent hjälper dig att hitta ett jobb som passar din profil och dina kunskaper.


Gör samma karriärresa

Darragh Browne
tidigare student

"There is always someone on hand to help. It was really interactive – you learn by doing so the majority of time you're writing code and building things."

Jodie Gardner
tidigare student

"I came to Code Institute with no knowledge of coding whatsoever and in 3 months had a good enough portfolio to get me hired as a Software Developer within a few weeks."

Katie Maxwell
tidigare student

"The course was worth the investment. I went in with specific goals in mind, and from doing this I have now reached them. Delighted with my decision."

“Code Institute is doing something unique in terms of teaching people very, very relevant technologies. We find that college graduates are more focused on the theory – wherein the Code Institute they’re focused on the practicalities and have hands-on experience.”

James Ryan
technical architect, Accenture

“Code Institute has been supporting our apprenticeship programs to develop new coders and particularly have been a great partner and source of a more diverse technical talent pool.”

Maya Tudor
Global Apprenticeships Specialist, Google

“They tick the right boxes because you learn how to programme. How to solve issues. So when they come here, we know that we have very good software developers from Code Institute.”

Daan van Campen
Deputy Practice Manager, CapGemini


Ansök nu

Vill du ta vara på arbetsmarknadens möjligheter och förändra din arbetssituation? Ansök idag.
Vill du prata med oss personligen på telefon kan du ringa oss på 08 - 587 434 00, menyval 2. Du kan också maila oss på: