Kursplan
Lär genom att göra

Kontakta oss

Kursplan
Lär genom att göra

Kontakta oss

Full Stack Software Development

Full Stack Software Development

Utbildning på distans

Diploma in Full Stack Software Development, som ges i samarbete med Code Institute, är en distansutbildning som riktar sig till dig som vill jobba med att designa och utveckla digitala lösningar. Den ger dig en bred utvecklarkompetens med kunskap inom både backend och frontend. Kursplanen innehåller sju olika block, som bland annat går igenom olika programmeringsspråk, utvecklingsmiljöer och ramverk inom Frontend, Backend, UX-design och Design Thinking. Utbildningen ger dig den kompetens som branschen behöver just nu, men gör dig också redo för framtiden, där dessa färdigheter är avgörande för att vårt samhälle ska växa.

Att utbildningen är på distans innebär att du har du friheten att själv välja hur du vill lägga upp dina studier. Det gör att du kan plugga och jobba samtidigt.

Kursplanen uppdateras kontinuerligt och granskas av branschexperter från bla Salesforce, Paypal, GSK och Accenture.

Python världens hetaste språk

Python är just nu världens mest populära programmeringsspråk. Pythons mångsidighet, flexibilitet och enkelhet att integrera med andra plattformar och språk, har gjort det populärt bland de stora techföretagen i Sverige och världen, bland dem Spotify, Google, Facebook, Instagram, Nasa, IBN, Pinterest, DropBox och Netflix.

Python är också det språk som används inom automation och för utveckling av artificiell intelligens. Trenden med dessa teknikologier har bara börjat, så efterfrågan på personer som kan back-end programmeringsspråk kommer att öka.

Python anses som ett av de enklare programmeringsspråken, vilket gör det till ett bra nybörjarspråk.

Det här får du lära dig

Grunderna i kodning

Du får en introduktion i frontend webbdesign och viktiga UX-tekniker, som ger dig kunskaper i de tre populäraste programmeringsspråken CSS, JavaScript & Python. De tre projekten som ingår blir ett intyg på dina färdigheter i webbutveckling för framtida arbetsgivare.

Full Stack Toolkit

Du lär dig hur hämtar data från databaser och använder verktyg som Bootstrap, Django, JQuery, PyTest & Jest. Du lär dig testa kod, hur agila utvecklingsteam fungerar och slutför ditt fullstackprojekt. När du genomfört denna modul är du redo att lägga till en avancerad specialistfärdighet och slutföra din utbildning.

Specialisering

Du gör slutprojekt inom vald specialisering.
eCommerce - Du bygger en fullskalig digital butiksupplevelse med en fungerande e-handelsplattform.
Advanced Front-End - Du får lära dig skapa avancerade förstklassiga frontend-webbapplikationer med React.
Predictive Analytics - Lär dig utnyttja kraften i data för att förutsäga framtiden med hjälp av maskininlärning och AI.

Kursinnehåll

Lär genom att göra

Kursplanen är uppdelad på sju moduler. Kursinnehållet är praktiskt inriktat med den teoribildning som krävs för att klara konkreta arbetsuppgifter. Genomgående i modulerna ingår fem projekt för att designa och bygga lösningar.

 • HTML essentials
 • CSS essentials
 • Comparative programming languages
 • JavaScript essentials
 • Python essentials
 • Full Stack toolkit
 • Specialisering i ett av områdena:
   • eCommerce
   • Advanced Front-End With React.js
   • Predictive Analytics

Kursinnehåll

Lär genom att göra

Kursplanen är uppdelad på sju moduler. Kursinnehållet är praktiskt inriktat med den teoribildning som krävs för att klara konkreta arbetsuppgifter. Genomgående i modulerna ingår fem projekt för att designa och bygga lösningar.

Personlig coachning

Som student har du stöd av handledare, lärare och coacher dygnet runt vardagar, samt även helger dagtid. Till din hjälp har du också ett digitalt community med nuvarande och tidigare studenter, där du kan ställa frågor och få stöd och råd.

Under din studietid får du dessutom hjälp med karriärcoachning och jobbmatchning. Från och med första veckan på utbildningen börjar din personliga karriärrådgivning. Code Institute har över 1000 internationella partners för rekrytering och i Sverige samarbetar vi också med rekryterings- och bemanningsföretagen Qonsulta och TechAgent. Genom nätverket av företagspartner har du stora möjligheter till jobb efter utbildningen. Enligt Code Institutes statistik från 2022 får 83% av studenterna jobb inom sex månader och 28% anställs redan under utbildningen.

Upplägg

Full Stack Software Development

 • 20 veckor heltid eller 40 veckor halvfart
 • 100% distanskurs
 • Kursstarter varje månad
 • 7 moduler, 5 projektarbeten
 • Diplom och 30 högskolepoäng efter avklarad kurs

Programmet är en praktisk utbildning helt på distans. Du kan välja att studera på heltid eller halvfart. Efter avklarad utbildning får du ett diplom i FullStack Software Develpoment, som är ett digitalt certifikat. Du som student bedöms utifrån fem projekt som du genomför under hela kursen. För att bli antagen på utbildningen, måste du göra antagningstestet 5 Step Coding Challenge.

Utbildningen ger 30 högskolepoäng (ECTS), validerat av University of the West of Scotland. Det motsvarar SCQF nivå 8, vilket är detsamma som EQF/SeQF nivå 5 (European Qualifications Framework och Sveriges referensram för kvalifikationer).

Det finns inga krav på förkunskaper för att gå utbildningen.

Kursavgift: 67 500 kr
1 juni höjs kursavgiften till 79 000 SEK.

Utbildningen är godkänd för studiestöd från CSN. Vi kan också erbjuda räntefria avbetalningsplaner.

Kursmålen

Efter utbildningen har du:

 • Utvecklat kunskaper och färdigheter i design, utveckling och testning av kodlösningar för att lösa problem
 • Utvecklat kompetens för tillämpning av ramverk och kodbibliotek för optimerad produktion och testning
 • Utvecklat kunskap och förståelse för system för datalagring och gett dig färdigheter att komma åt och integrera data från olika källor
 • Utvecklat en förståelse för användargränssnitt och lösningar som uppfyller användarnas krav
 • Utvecklat kompetens i utbyggnad av webbaserade säkra informationssystem
 • Utvecklat specialistkompetenser för implementering av mjukvarulösningar
 • Förberedd för en anställning som mjukvaruutvecklare
 • Utvecklat förståelsen för affärskontexten som mjukvaruutvecklare