Kursplan
Lär genom att göra

Kontakta oss

Kursplan
Lär genom att göra

Kontakta oss

Diploma in Full Stack Software Development

Full Stack Software Development

En distansutbildning som ger dig en efterfrågad och bred utvecklarkompetens

Vill du lära dig att designa och utveckla webbapplikationer utan några tidigare kunskaper i programmering? Då är Diploma in Full Stack Software Development, som ges i samarbete med Code Institute, utbildningen för dig. Den ger dig en bred och efterfrågad utvecklarkompetens som gör dig attraktiv på arbetsmarknaden. Du får lära dig olika programmeringsspråk, utvecklingsmiljöer och ramverk som används för att skapa digitala lösningar. Du får också kunskap om UX-design och Design Thinking, som hjälper dig att skapa användarvänliga och innovativa webbapplikationer. Kursplanen uppdateras och granskas av branschexperter från bland annat Salesforce, Paypal, GSK och Accenture, för att säkra att du får lära dig de mest efterfrågade färdigheterna.

Utbildningen genomförs på 20-40 veckor online på distans via en lärplattform, vilket ger dig frihet och flexibilitet att att själv välja hur du vill lägga upp dina studier. Till din hjälp har du support från handledare, lärare, mentorer och ett stort nätverk av studenter och alumner.

Efter utbildningen får du ett diplom som bevis på dina kunskaper, motsvarande 30 högskolepoäng. Du kommer också ha en egen portfolio med egna webbprojekt som du kan visa upp för potentiella arbetsgivare.

Det här får du lära dig

Grunderna i kodning

Du får en introduktion i frontend webbdesign och viktiga UX-tekniker, som ger dig kunskaper i de tre mest använda webbdesignteknologierna CSS, JavaScript & Python. De tre projekten som ingår blir ett intyg på dina färdigheter i webbutveckling för framtida arbetsgivare.

Full Stack Toolkit

Du lär dig hur hämtar data från databaser och använder verktyg som Bootstrap, Django, JQuery, PyTest & Jest. Du lär dig testa kod, hur agila utvecklingsteam fungerar och slutför ditt fullstackprojekt. När du genomfört denna modul är du redo att lägga till en avancerad specialistfärdighet och slutföra din utbildning.

Specialisering

Du gör slutprojekt inom vald specialisering.
eCommerce - Du bygger en fullskalig digital butiksupplevelse med en fungerande e-handelsplattform.
Advanced Front-End - Du får lära dig skapa avancerade förstklassiga frontend-webbapplikationer med React.
Predictive Analytics och AI - Lär dig utnyttja kraften i data för att förutsäga framtiden med hjälp av maskininlärning och AI.

Kursinnehåll

Lär genom att göra

Kursplanen är uppdelad i tre block. Kursinnehållet är praktiskt inriktat med den teoribildning som krävs för att klara konkreta arbetsuppgifter. Genomgående i modulerna ingår fem projekt för att designa och bygga lösningar.

 • Grunderna i kodning - HTML/CSS, JavaScript, Python
 • Full Stack toolkit
 • Specialisering i ett av områdena:
   • eCommerce
   • Advanced Front-End With React.js
   • Predictive Analytics och AI

Kursinnehåll

Lär genom att göra

Kursplanen är uppdelad i tre block. Kursinnehållet är praktiskt inriktat med den teoribildning som krävs för att klara konkreta arbetsuppgifter. Genomgående i modulerna ingår fem projekt för att designa och bygga lösningar.

Python världens hetaste språk

Att lära sig Python på programmet Diploma in Full Stack Software Development är strategiskt av flera skäl.

 • Python är det mest använda programmeringsspråket i världen idag. Det är ett mångsidigt, flexibelt och enkelt språk som kan integreras med olika plattformar och språk. Det är därför Python är förstahandsval för många stora techföretag i Sverige och internationellt, som Spotify, Google, Facebook, Instagram, Nasa, IBN, Pinterest, DropBox och Netflix.
 • Python är också det ledande språket inom automation och artificiell intelligens, som är två av de mest framväxande teknikområdena. Det innebär att behovet av back-end utvecklare som kan Python kommer att fortsätta att växa.
 • Python är dessutom ett av de lättaste programmeringsspråken att lära sig, vilket gör det perfekt för nybörjare.

Personlig coachning

Som student har du stöd av handledare, lärare och coacher dygnet runt vardagar, samt även helger dagtid. För att ytterligare stärka ditt stöd erbjuder vi nu även lärarstöd på svenska. Detta är ett värdefullt tillägg för dig som föredrar att kommunicera på ditt modersmål. Till din hjälp har du också ett digitalt community med nuvarande och tidigare studenter, där du kan ställa frågor, få stöd och råd.

Utöver en gedigen utbildning i webbutveckling, får du också också tillgång till karriärhubben, som är en plattform för att stödja dig i din karriärväxling. Karriärhubben hjälper dig att kartlägga din karriärväg och bli framgångsrik i ditt nya yrke. Karriärhubben och karriärteamet ger dig kompetensen, självförtroendet och stödet att visa upp dina unika egenskaper, optimera ditt förhållningssätt till arbetsmarknaden och hjälpa dig till en ny karriär som utvecklare. I karriärhubben får du bland annat träning i jobbsökning, personlig coachning, intervjuvägledning, onboarding, nätverksbyggande, branschkunskap och information om konsultande.

Efter utbildningen får du också hjälp med karriärcoachning och jobbmatchning. I Sverige samarbetar vi med rekryterings- och bemanningsföretaget TechAgent, som hjälper till att matcha dig med arbetsgivare som efterfrågar dina kompetenser, oavsett vart du befinner dig i landet. Genom nätverket av företagspartner har du stora möjligheter till jobb efter utbildningen. Enligt Code Institutes statistik från 2022 får 83 % av studenterna jobb inom sex månader och 28 % anställs redan under utbildningen.

Om kursen

Full Stack Software Development

 • 20 veckor heltid eller 40 veckor halvfart
 • 100 % distans online
 • Kursstarter varje månad
 • Kursen ges på engelska
 • CSN-berättigad CSN
 • Kan sökas via Trygghetsrådets (TRR)
 • Validerad till motsvarande 30 högskolepoäng (ECTS)

Programmet är en praktisk utbildning helt på distans. Du kan välja att studera på heltid eller halvfart. Efter avklarad utbildning får du ett diplom i FullStack Software Develpoment, som är ett digitalt certifikat. Du som student bedöms utifrån fem projekt som du genomför under hela kursen. För att bli antagen på utbildningen, måste du göra antagningstestet 5 Step Coding Challenge.

Utbildningen  är validerad till 30 högskolepoäng (ECTS) av University of the West of Scotland. Det motsvarar SCQF nivå 8, vilket är detsamma som EQF/SeQF nivå 5 (European Qualifications Framework och Sveriges referensram för kvalifikationer).

Förkunskaper: Det finns inga krav på förkunskaper för att gå utbildningen.

Kursavgift: 70.600-80.600 kr
Avgiften varierar beroende på betalningsform. Här kan du läsa mer om uppläggen.

Utbildningen är godkänd för studiestöd från CSN. Utbildningen är också listad i Trygghetsrådets (TRR) utbildningskatalag, vilket innebär att du som är uppsagd eller står inför uppsägning har möjlighet att få din utbildning helt eller delvis finansierad genom TRR. Vi kan också erbjuda räntefria delbetalningsplaner.

Kursmålen

Efter utbildningen har du:

 • Utvecklat kunskaper och färdigheter i design, utveckling och testning av kodlösningar för att lösa problem
 • Utvecklat kompetens för tillämpning av ramverk och kodbibliotek för optimerad produktion och testning
 • Utvecklat kunskap och förståelse för system för datalagring och gett dig färdigheter att komma åt och integrera data från olika källor
 • Utvecklat en förståelse för användargränssnitt och lösningar som uppfyller användarnas krav
 • Utvecklat kompetens i utbyggnad av webbaserade säkra informationssystem
 • Utvecklat specialistkompetenser för implementering av mjukvarulösningar
 • Förberedd för en anställning som mjukvaruutvecklare
 • Utvecklat förståelsen för affärskontexten som mjukvaruutvecklare