Om oss
För en ökad digital mognad

Kontakta oss

Om oss
För en ökad digital mognad

Kontakta oss

Digitala lyftet

Verktyg och metoder för att lyfta digital kompetens och förmåga

Digitala lyftet är ett initiativ från Dataföreningen med målet att öka den digitala förmågan hos medarbetare i svenska organisationer samt att förstärka kompetensförsörjningen inom IT-utveckling på den svenska arbetsmarknaden. Det gör vi genom att samla verktyg och metoder som verksamheter i Sverige behöver för att vidareutveckla sina medarbetare.

En ökad digital förmåga ger medarbetare möjligheter att växa i sina yrkesroller och även att karriärskifta inom verksamheter. En ökad digital mognad hos alla medarbetare inom en organisation, banar väg för att snabbare nå effektmålen vid digitaliseringar.

En förutsättning för digitalisering är tillgången på medarbetare med kompetens inom IT-utveckling. Ofta finns det medarbetare inom en organisation, med kunskaper om dess verksamhet, som kan karriärskifta till IT-utvecklare. Det kan också finnas många med kunskaper inom en bransch, som vill karriärskifta och arbeta med digitaliseringen av just den branschen.

Vill du veta mer?

Lyft din organisation digitalt och öka värdeskapandet

Vill du veta mer om Digitala lyftet? Om hur du kan kartlägga din organisations digitala kompetens? Eller hur du kan få tag i fler utvecklare? Du vill kanske bli en partner inom vårt initiativ och bidra till att lyfta Sveriges digitala mognad. Välkommen att höra av dig.

Christer Berg
VD, Digitala Lyftet

Vårt Team

CHRISTER BERG
VD

Christer har mångårig erfarenhet av omvärldsanalys inom IT och tech samt utveckling av kursprogram.

JEANETTE THORELL
verksamhets- och organisationsutveckling

Jeanette är konsult och tidigare CIO med bland annat lång erfarenhet av verksamhets-utveckling inom offentlig sektor.

Martin karlsson
kompetensförsörjning

Martin driver rekryteringsföretaget TechAgent och ansvarar för onboarding och karriärcoaching.

ALEXANDER BADREDDINE
KOMPETENSFÖRSÖRJNING

Alexander driver rekryteringsföretaget TechAgent och ansvarar för onboarding och karriärcoaching.

MINA SOLTANI
ANSVARIG COMMUNITY & STUDENTKONTAKT

Mina ansvarar för community och studentkontakt vid Digitala lyftet, där hon faciliterar nätverksbyggande och stödjer studerandes utveckling.

ERNST RÀS
LÄRARE

Ernst har 17 års erfarenhet inom teknik och programutveckling och leder nu svenskspråkigt lärarstöd på programmet.

MAIKEL YAKOUB
EKONOMIANSVARIG

Maikel driver redovisningsbyrån Kronans Redovisning AB.

LINDA DJUPENSTRÖM LUNDELL
KOMMUNIKATIONSANSVARIG

Linda arbetar som konsult inom digital kommunikation.

Partner

Code Institute är en internationellt ledande högskoleackrediterad utbildare med intensivkurser för IT-utvecklare, så kallad accelerated learning. Dataföreningen och Digitala lyftet representerar Code Institute i Sverige. Inom det samarbetet erbjuder Digitala lyftet både kursprogram för att karriärväxla till IT-utvecklare och påbyggnadskurser för specialiseringar.

Dataföreningen Kompetens är Dataföreningen i Sveriges utbildningsbolag för kompetensutveckling inom IT-arkitektur, verksamhetsledning, förvaltningsledning och informationssäkerhet.

ICDL Foundation förvaltar och vidareutvecklar Datakörkortet - ICDL (International Computer Driving Licence), som är ett globalt certifieringsprogram för grundkunskaper inom IT-området. Det används i över 100 länder över hela världen.

TechAgent är en karriär-hub som erbjuder företag omfattande resurser inom programmering med primärt fokus på juniora och branschens nya talangfulla utvecklare.

Digitala lyftet är ett av Dataföreningen i Sverige, Stockholmskretsen registrerat varumärke (601833 och 602853).