Reskill
Skifta karriär till utvecklare

Gratis test: Är du kodarmaterial?

Reskill
Skifta karriär till utvecklare

Gratis test: Är du kodarmaterial?

Diploma in Full Stack Software Development

Bli utvecklare på 20–40 veckor

Med fokus på Python och AI

Med över 20.000 lediga jobb för utvecklare och en växande efterfrågan på AI-kompetens i Sverige, är det tydligt vad som är avgörande för utvecklingen av vårt framtida samhälle. Genom vårt samarbete med Code Institute erbjuder vi en utbildning i Python, det ledande språket för AI-utveckling. Utbildningen passar dig som vill karriärskifta och samtidigt tillvarata dina tidigare yrkeserfarenheter inom en bransch.

Vill du vara med och förändra världen? Det är vad utvecklare gör.

För att bli antagen till utbildningen, behöver du genomföra antagningsprovet 5 Step Coding Challenge »

Bli utvecklare på 20–40 veckor

Med fokus på Python och AI

Med över 35.000 lediga jobb för utvecklare och en växande efterfrågan på AI-kompetens i Sverige, är det tydligt vad som är avgörande för utvecklingen av vårt framtida samhälle. Genom vårt samarbete med Code Institute erbjuder vi en utbildning i Python, det ledande språket för AI-utveckling. Utbildningen passar dig som vill karriärskifta och samtidigt tillvarata dina tidigare yrkeserfarenheter inom en bransch.

Vill du vara med och förändra världen? Det är vad utvecklare gör.

För att bli antagen till utbildningen, behöver du genomföra antagningsprovet 5 Step Coding Challenge »

Din väg in i branschen

Lär dig kodning och bygg din karriär

Utbildningen Diploma in Full Stack Software Development utrustar dig med alla nödvändiga kunskaper inom både frontend och backend utveckling för att matcha dagens arbetsmarknadsbehov och göra dig redo för en karriär som utvecklare. Genom att lära dig Python, AI-utvecklingens främsta programmeringsspråk, är du förberedd för framtidens roller inom teknik och innovation. Python är nyckeln till att bemästra de mest efterfrågade färdigheterna inom artificiell intelligens och maskininlärning, vilket öppnar dörrar till en rad spännande och framåtblickande karriärmöjligheter. Utbildningen har validerats av University of the West of Scotland till nivån SCQF 8 (motsvarande EQF 5). Du kan studera med helfart 20 veckor eller 40 veckor halvfart. Vi samarbetar med Trygghetsrådet (TRR) och Findcoursespro. Utbildningen inkluderar fördelar som karriärcoaching, jobbmatchning och praktiskt projektbaserat lärande. Allt detta sker helt online på distans, vilket ger dig flexibiliteten att studera var du än är, samtidigt som du får tillgång till personligt lärarstöd. Du blir även en del av ett stort och växande community med över 3000 studenter och alumner, vilket erbjuder ett värdefullt nätverk under och efter din studietid.


Så här går det till

Genomför 5 Step Coding Challenge med minst 70%. Du testar din förmåga, får lära dig grunderna i HTML, CSS och JavaScript och får en bild av hur kursen fungerar.

Utforska finansiering för din utbildning och välj ditt startdatum.

Studera online under 20 – 40 veckor med dygnet runt stöd av Code Institutes lärare, handledare, coacher och andra studenter på programmet. Digitala lyftet erbjuder även lärarstöd på svenska.

När du tar examen får du inte bara ett diplom validerat av University of Scotland till motsvarande EFQ 5, utan med dig har du också praktisk erfarenhet från egna projekt som gör dig redo att börja arbeta i utvecklingsteam.

Efter att du avslutat utbildningen hjälper vår partner TechAgent dig att hitta ett jobb som passar din profil och dina kunskaper.

Diploma in

Full Stack Software Development

 • 20 veckor fulltid, 40 veckor halvfart
 • Validerad till nivån nivån SCQF 8 (motsvarande EQF 5)
 • Kan sökas via Trygghetsrådet (TRR)
 • Karriärcoachning + jobbmatchning
 • Praktisk utformning - projektportfolio
 • Kursstart varje månad
 • 100 % distans online
 • Efterfrågad teknisk kunskap – Python
 • Kursplan utformad och validerad av branschen
 • 24/5 personligt studiestöd + helger dagtid
 • Lärarstöd på svenska en dag i veckan
 • Community med 3.000+ studenter och alumner
 • Specialbyggd lärplattform

Diploma in

Full Stack Software Development

 • 20 veckor fulltid, 40 veckor halvfart
 • Validerad till nivån nivån SCQF 8 (motsvarande EQF 5)
 • Kan sökas via Trygghetsrådet (TRR)
 • Karriärcoachning + jobbmatchning
 • Praktisk utformning - projektportfolio
 • Kursstart varje månad
 • 100 % distans online
 • Efterfrågad teknisk kunskap – Python
 • Kursplan utformad och validerad av branschen
 • 24/5 personligt studiestöd + helger dagtid
 • Lärarstöd på svenska en dag i veckan
 • Community med 3.000+ studenter och alumner
 • Specialbyggd lärplattform

Just nu utvärderas kursprogrammet av UHR och medan det pågår är möjligheten att söka studiestöd från CSN tillfälligt stängd.

"Utbildningen vid Code Institute via Digitala Lyftet var en game-changer för mig. Intensiv, praktisk och direkt applicerbar – den gav mig verktygen och förtroendet att dyka in i tech-världen. Idag jobbar jag som applikationskonsult på Lime Technologies i Stockholm."

Hanna, Stockholm

Skaffa efterfrågad kompetens

28 % av studenterna anställs redan under utbildningen

Vill du lära dig programmering och skaffa en ny karriär inom IT? Du behövs. Analyser visar att det saknas 20.000 utvecklare på den svenska arbetsmarknaden och det antalet växer snabbt. Som färdig utvecklare kliver du rakt in i en bransch som är i akut behov av personer med din kompetens. Arbetsförmedlingen rankar utvecklare som ett av de yrken med lägst konkurrens både på kort och lång sikt, vilket lovar en ljus framtid för dig inom området.
Om arbetsmarknaden »

Och du - det är aldrig för sent att lära sig programmering. Vi har studenter i alla åldrar.

Snabbaste vägen till utvecklare

Intensivutbildning på distans

Diploma in Full Stack Software Development är en fem månaders utbildning som förbereder dig för arbetsmarknaden genom att ge dig en bred kompetens inom både backend och frontend-utveckling. Denna utbildning inkluderar kunskaper i Python, som är kritiskt för AI-utveckling, vilket ytterligare ökar dina jobbmöjligheter. Enligt Code Institutes årliga undersökning från 2022 har 83 % av studenterna jobb inom sex månader.

Ta vara på möjligheterna och skola om dig till utvecklare.

Kursavgift: 70.600–80.600 kr
Avgiften varierar beroende på betalningsform. Här kan du läsa mer om uppläggen.

Utbildning på dina villkor

Studera online på distans

Vi har programstarter varje månad, så du behöver inte vänta på att kursen ska börja, utan kan börja din utbildning när det passar dig. Utbildningen är 100 % på distans vilket ger dig friheten och flexibiliteten att vidareutbilda dig och ta ett nytt steg i karriären på dina villkor. Du styr själv var, när och i vilken takt du läser, vilket gör det möjligt att kombinera studier med arbete. Det underlättar för dig som vill börja studera som vuxen. Du kan välja om du vill studera på heltid 20 veckor eller halvfart i 40 veckor och schemat kan anpassas individuellt.


Lär dig framtidens teknik

Praktiska kunskaper du kan använda direkt i arbetslivet

Diploma in Full Stack Software Development är en praktisk yrkesutbildning som ger dig kompetensen att använda den webbteknik som krävs för att producera avancerade webbapplikationer för både frontend och backend. Du tränas i allt från webbdesign, användbarhet/UX till CSS till Python och JavaScript. Efter avslutad kurs kommer du att ha en portfolio av egna projekt och vara redo för arbetslivet. Kursen är till största del praktisk och fokuserar på att utveckla dina färdigheter som Full Stack-utvecklare.

Python är ett av de mest populära programmeringsspråken i världen och används flitigt inom artificiell intelligens och maskininlärning. Att lära sig Python ger dig en fördel när det gäller att arbeta med AI och att lösa AI-utmaningar som företag har. Efterfrågan på Pythonutvecklare har ökat mycket, vilket också innebär att du har fler valmöjligheter kring vilken bransch du vill jobba i.

"Utbildningen gav mig praktiska färdigheter och jag kände mig väldigt bekväm med att koda när jag väl kom ut i branschen. Valde Advanced Front End som specialisering, då jag ville lära mig React. Idag jobbar jag inom finans som webbutvecklare på en bank i Stockholm. Teamet jag sitter i övervakar, förvaltar och utvecklar applikationer och system för bankens spar och värdepappersdomän."

Bo-Lennart, Stockholm


Kvalitetssäkrad av branschen

Färdigheterna som ger dig jobbet

Kursplanen uppdateras kontinuerligt och granskas tillsammans med ett råd av branschexperter från bla Salesforce, Paypal, GSK och Accenture. På så sätt får du de mest aktuella färdigheterna som krävs för att få anställning och utvecklas i ditt nya jobb.


Kvalitetssäkrad av branschen

Färdigheterna som ger dig jobbet

Kursplanen uppdateras kontinuerligt och granskas tillsammans med ett råd av branschexperter från bla Salesforce, Paypal, GSK och Accenture.
På så sätt får du de mest aktuella färdigheterna som krävs för att få anställning och blomstra i ditt nya jobb.


Godkänd för CSN studiestöd

Utbildningen är validerad till 30 högskolepoäng (ECTS) och är godkänd för studiestöd från CSN, vilket innebär att du som student kan ansöka om studiestöd som täcker studiekostnader och kursavgift. (Just nu utvärderas kursprogrammet av UHR och medan det pågår är möjligheten att söka studiestöd från CSN tillfälligt stängd.) Vi stöttar och guidar dig genom hela processen, från att skaffa de nödvändiga antagningsbevisen till att ansöka om studiestöd från CSN och slutligen anmäla dig till kursen. För att kunna ansöka om studiestöd från CSN, behöver du först klara 5 Step Coding Challenge för att få ditt antagningsbevis. Vår utbildning finns med i utbildningskatalogen hos Trygghetsrådet (TRR), vilket innebär att du potentiellt kan få hela eller delar av din utbildningskostnad täckt av TRR. Vi kan också erbjuda räntefria betalningsplaner. Hör av dig så berättar vi mer.


Support dygnet runt

Personligt stöd när du behöver det

Som student online är du inte ensam. Du har tillgång till personligt studiestöd med handledare, lärare och coacher dygnet runt vardagar, samt även helger dagtid. Lärplattformens elevanalys gör det möjligt för lärare och coacher att följa dina framsteg och hjälper dem att ge stöd och råd när du behöver det.

För att ytterligare förstärka vårt stöd, erbjuder vi nu också lärarstöd på svenska. Varje torsdag kan du delta i vårt nya "Open Space med Ernst", där du får hjälp på svenska i olika delmoment i kursprogrammet. Detta komplement till vårt befintliga stöd ger en extra dimension för dig som föredrar att kommunicera på ditt modersmål.

Dessutom har du kontakt med de andra studenterna på programmet och alumner i ett community, där ni kan umgås och ta hjälp av varandra.


Vilja och intresse är allt du behöver

Programmering för nybörjare

0 förkunskaper = 0 problem. Du behöver inga förkunskaper för att gå utbildningen. 80 % av studenterna på programmet har ingen tidigare erfarenhet av programmering. Vi erbjuder ett antagningsprov i fem steg, som testar din förmåga, lär dig grunderna i HTML, CSS och JavaScript och ger dig en bild av hur kursen fungerar.
Både utbildningen och programspråken du kommer lära dig är på engelska.

"Utbildningen var väldigt intensiv då jag körde den på 100%, men extremt lärorik och rolig! Upplägget var väl utformat och genomtänkt vilket gjorde att det var lätt att hänga med. Väldigt bra supportsystem och en stor community där alla var fantastiskt hjälpsamma, både under och efter utbildningen. Rekommenderas varmt!"

Mimmi, Hallstahammar


Så här kan din lön bli

Python ger dig mer i plånboken

Framtiden för den som utbildar sig till mjukvaru- och systemutvecklare ser mycket ljus ut. För nyexaminerade är konkurrensen om jobben liten. Det finns fler jobb än utbildade och den starka efterfrågan höjer lönerna. Som nyexaminerad tjänar du enligt Akavias lönestatistik i snitt 32.000 kr, vilket toppar listan över ingångslöner i olika branscher. Medellönen för systemutvecklare enligt SCBs lönestatistik ligger på 48.600 kr. Kan du dessutom Python, ger det dig ännu lite högre lön. Python är nämligen ett av världens bäst välbetalda programmeringsspråk.


Vi matchar dig med det perfekta jobbet

83 % av studenterna får jobb inom sex månader

Som student får du också hjälp med karriärcoachning och jobbmatchning. I Sverige samarbetar vi med TechAgent. De hjälper dig att hitta ett jobb som passar din profil och dina kunskaper, oavsett var i Sverige du bor. Enligt Code Institutes statistik får 83 % av studenterna jobb inom sex månader och 28 % anställs redan under utbildningen.


Du är här för att du tror på dig. Vi tror på din kapacitet.

Låter det intressant?

Anmäl dig till 5 Step Coding Challenge, ett antagningsprov i fem steg, som testar din förmåga, lär dig grunderna i HTML, CSS och Java Script och ger dig en bild av hur kursen fungerar. Ta första steget mot en karriär som programmerare.

5-step-coding-challenge


Du är här för att du tror på dig. Vi tror på din kapacitet.

Låter det intressant?

Anmäl dig till 5 Step Coding Challenge, ett antagningsprov i fem steg, som testar din förmåga,
lär dig grunderna i HTML, CSS och JavaScript och ger dig en bild av hur kursen fungerar.
Ta första steget mot en karriär som programmerare.